Activiteiten overzicht:

 

Badminton

De badmintonsport is door de meeste deelnemers snel aan te leren omdat de techniek niet al te moeilijk is. Al snel kan de deelnemer met anderen succesvol bezig zijn. Badminton is leuk om samen met familieleden en vrienden in de vrije tijd te beoefenen.

Hockey

Hockey is een technisch niet al te gemakkelijke sport.
Toch kan deze sport, mits aangepast, zeer goed beoefend worden. Met veel intensiteit en plezier leert de deelnemer de basisvaardigheden te beheersen die nodig zijn om samen het hockeyspel te spelen. Wekelijks wordt er getraind op een kunstgrasveld.

Judo

De judosport biedt de deelnemer fantastische (ontwikkelings) mogelijkheden. Verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor elkaar zijn hierbij belangrijk. Tevens verbetert deze sport de conditie en soepelheid van de deelnemer. Van agressie is geheel geen sprake, omdat alleen die vaardigheden worden aangeleerd die mogelijkheden bieden tot samenspel in plaats van ‘tegenspel’.

Tennis

Tennis is populair.
Het is een technische sport, maar door regelmatig te oefenen kan de deelnemer na verloop van tijd redelijk tennissen.
Opvallend is te zien met hoeveel concentratie en inzet er door de deelnemers getennist wordt.

Zaalsport

Op deze avond krijgen de deelnemers afwisselend verschil- lende zaalactiviteiten aangeboden, zoals balspelen, maar ook sporten als badminton, tafeltennis. Hierdoor krijgt de deelnemer de mogelijkheid kennis te maken met diverse uiteenlopende sporten.

Zwemmen

In een ‘waterig land’ als Nederland is het kunnen zwemmen heel belangrijk. Het leren zwemmen is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, het houdt ook uw gezondheid op peil. Zwemmen is geschikt voor iedereen.

Meer bewegen voor ouderen

Naarmate we ouder worden is het in beweging blijven juist belangrijk! Uiteraard worden de oefeneningen aangeboden binnen de mogelijkheden van wat de persoon aankan. Daarnaast biedt deze tak van sport ouderen de gelegenheid om in contact te blijven met de medemens.

Kortom een gezonde en ook gezellige activiteit.

Dansen

Of je het nu zumba, aerobics of volksdansen wilt noemen,
je gaat lekker bewegen op het ritme van de muziek. Muziek brengt mensen in beweging. Het heeft een goede uitwerking op je conditie en de soepelheid van de spieren. Bovendien is het erg leuk om samen te doen.